Label Printing


Voorkomen > Genezen

Home
Wie zijn wij?
Producten
RFID
Barcode Printing
Barcode Scanning
Label Printing
Consumables
Matrix Printing
Print Services
Storage Services
Storing Melden
Reseller
Downloads
Winkel
Aanbieding
Contact


Introductie

Labelprinters zijn, zoals de naam al aangeeft, printers die speciaal zijn ontworpen voor het printen van labels en etiketten.

De aard van de constructie en de techniek van het printen zijn volledig geoptimaliseerd voor het verwerken van labels en etiketten. Deze constructie laat het dus toe om tegen een hoge doorvoersnelheid en met een hoge, constante, kwaliteit op allerhande soorten materialen te printen.

 

Printtechniek

Labelprinters maken overwegend gebruik van een thermische printtechniek.

Hierbij wordt er door een puntje, genaamd dot, op de printkop warmte ontwikkeld. Deze warmte wordt dan gebruikt om ofwel direct overgebracht op het materiaal (thermisch directe methode) dit materiaal, dat voorzien is van een chemische laag, te verkleuren, ofwel wordt de warmte gebruikt om de inkt uit een inktlint los te weken (thermische transfer methode), deze inkt wordt dan overgebracht op het labelmateriaal.

Er zijn labelprinters die alleen de directe methode ondersteunen en er zijn labelprinters die beide methoden ondersteunen.

 

Thermo direct

De op de thermo directe wijze geprinte labels of etiketten zijn bruikbaar indien men een goed overzicht heeft over de gebruikswijze en de gebruiksduur van de geprinte materialen en indien daar geen extreme of langdurige warmtebronnen kunnen inwerken op de labels of etiketten.

De aldus geprinte informatie heeft een gebruiksduur die op kan lopen tot 18 maanden, afhankelijk van de materiaalkwaliteit en het gebruik.

Bij deze toepassing is er spraken van ďpapierenĒ materialen.

Speciale thermo direct technieken in combinatie met daartoe geŽigend labelmateriaal, laten het toe om ook een ďdoorslagĒ te maken, iets dat met de thermische printtechniek tot voor kort niet voorstelbaar was. Ook afdrukken in een andere kleur dan zwart, op de gehele label of een gedeelte daarvan, is beschikbaar.

 

Thermo Transfer

Bij deze vorm van thermisch printen heeft men de keuze uit een zeer grote verscheidenheid aan materialen, van velum papier tot aan kunststoflabels aan toe, maar ook textiel en metaal kan worden verwerkt. Iedere materiaalgroep en iedere toepassing heeft zijn eigen inktlintspecificatie, een voorafgaande test is dan ook een aanrader en een wezenlijk onderdeel van het servicepakket van ServICT. Ook speciale toepassingen zoals krasvast, tegen hoge temperaturen bestand of voor gebruik in de voedingssector (goedgekeurd), zijn mogelijk.

Als men kleur wil kan men kiezen uit een uitgebreid pakket aan kleuren inktlinten.
Ook fullcolour afdrukken is met deze techniek mogelijk.
Als levensduur, kleur of afwijkende materialen een kwestie is dan is themo transfer een zeer goede printtechniek.

Inktlinten worden ontwikkeld en nauwe samenspraak met de fabrikant van de printers om een optimale afdrukkwaliteit en duurzaamheid van de printer te kunnen garanderen. Als Business Partner van Toshiba-TEC hebben wij alleen de originele inktlinten in ons leveringspakket.

 

Printers

De keuze voor een bepaald type labelprinter wordt door ons gemaakt aan de hand van de toepassing.

De hoeveelheid labels, de afmeting van de labels, de gebruiksomstandigheden en thermisch direct of thermisch transfer zijn de ingrediŽnten die wij in deze overweging meenemen.

Het Toshiba-TEC portfolio bestaat uit draagbare, office, industriŽle en kleuren labelprinters. Geschikt voor kleine, middel en zeer grote volumes. Printbreedtes variŽren van 50 mm tot aan 216,8 mm, tot een maximale papierbreedte van 242 mm.

Een compleet overzicht van het Toshiba-TEC portfolio vindt u hier

 

Tot slot

Een labelprinter is geen gewone printer. Wij van ServICT zijn al meer dan 25 jaar bezig met printers en kunnen u dan ook van een goed onderbouwd advies voorzien. Vanzelfsprekend hoort een demonstratie, evaluatie en een lintadvies samen met de ondersteunende labelsoftware ook tot ons leveringsprogramma.

ServICT uw partner voor labelprinters.

Voor informatie: info@servict.nl


Naar boven

 


Vragen en/of problemen aangaande deze site kunnen gestuurd worden naar info@servict.nl
Copyright © 2002-2006 ServICT. Alle rechten zijn voorbehouden.